En dan nu het echte begin...
Heey heey,
Zoals je op de foto's kan zien heb ik samen met mijn reisgenoten volop gebruik gemaakt van mijn vrije dagen. Toen we vrijdag wakker werden was het zonnetje er weer helemaal en de hitte dus ook. We besloten om met zen alle de kano's van het hotel te nemen en richting zee te varen. De natuur onderweg was prachtig. Net als de zee zelf natuurlijk. Onderweg kwamen we ook nog een plaatselijk feestje tegen om 12u 's middags maar daar vielen we als 7 blanken mensen toch iets te hard op hoor. In de namiddag gingen we met de tuk-tuk's naar Negombo, een stadje vlakbij het hotel. Gewoon die tocht was al een avontuur op zich. Heel het stadje bestaat uit miniwinkeltjes waar je zo wat alles kan vinden. Ook zijn er eetgelegenheden waar wij onze eerste gebakken rijst aten. Dit was een beetje pikkant maar toch ook zeer lekker. Zaterdag gingen we een Hindoeïstische tempel bezoeken en ook nu was de verplaatsing al een avontuur. Deze keer kozen we voor de bus, dit in de chaos op straat zorgde ervoor dat ik zeker wakker bleef tussen het geschud en getoeter. Daarnaast moesten we een stukje met de tuk-tuk doen en we besloten om er een wedstrijd van maken. In groep van 2, 2 en 3 personen moesten we als eerste aan de tempel geraken. Evelien en ik eindigde op de 2de plaats. De tempel was iets volledig anders. Daar was het zeer rustig. Mensen gaven offers en bidden voor boeddha. Ook wij kochten een fruitmand om te offeren en aan de armen mensen in de buurt te geven.
Na een ruim luxe ontbijt met pannenkoeken namen we zondag afscheid van de andere 5 studenten. Sara en ik namen de taxi naar Kandy waar ons echt avontuur zal beginnen. Na een rit van 2,5 uur stopte we aan ons huisje waar Maya en haar mama ons als stonden op te wachten. We huren een gedeelte van hun huis en hebben onze eigen slaapkamer, badkamer, living en keuken. Alles is zeer bassic maar we hebben niet meer nodig. Toen we 's avonds nog naar een filmpje aan het zien waren leerde we ook onze huisgenoten kennen. Vreemde vliegende kakkerlakken, spinnen en mieren vinden dit huisje blijkbaar ook leuk. We waren dus zeer blij met ons muskietennet en onze bus insectenspray staat ook steeds klaar.
De voorbije 2 dagen leerde we onze stageplaats in het Women Devolpment Centre (WDC) kennen. We bezochten de verschillende projecten: crisisopvang, opvang voor gehandicapte kinderen en jongeren en een school voor deze kinderen. Al de projecten lijken enorm boeiend en zullen een hele uitdaging zijn. Vrijdag zullen we met de oprichtster van de organisatie bespreken wat wij juist kunnen verwezenlijken tijdens ons stage hier. De mensen die er werken en de kinderen die we ontmoetten waren enorm vriendelijk. We leerden ook meteen een Australisch meisje kennen die al 2 maand in het WDC werkt. Ze nam ons deze avond mee de stad in naar een leuk restaurantje en een gezellige pub. En zo leren we beetje bij beetje ook de ‘stad' beter kennen.
Tot de volgende keer!
Wowiee, klinkt verrry nice anneleen! Beetje jaloers, maar heel blij voor u ! xxxx
Heb met veel aandacht je knap verslag gelezen! Geweldig hoe jullie er aan beginnen : eerst wat genieten en dan aan 't werk!
Kijk al uit naar vervolg.